virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

110 Fiberdrive

Allt fler skogsägare som hör att Södra var med och stoppade ett biogasprojekt med Fiberdrive, som var godkänt av energimyndigheten reagerar.

Dessutom tillverkades gasen inom kommunen och Fiberdrive fanns inom några mil från Södras huvudkontor. Skogsägare anser att det bara ur PR värde varit värd summan de skulle bidragit med många gånger om. Att varit med i ett pionjärprojekt, som kunde blivit början till att revolutionera skogsbruksmaskinerna att bli fossiloberoende hade varit en stor fördel som missades av Södra som nu har en fd miljöminister som ordf.

Hon skriver i sin ledare att vi skall ta vara på att göra andra bränsle. Ändå sa Södra nej till projektet med gasdrift, som hade klockrena alternativ för detta på drivaren Fiberdrive.

Undrar om hon riktar kritik för det dåliga beslutet nämnt här ovan, när hon skriver texten "då måste beslutsfattare förstå vad som är möjligt och ge rätt förutsättningar". (Det gjorde inte Södras tekniska avdelning!) Lena skrev också "Rätt kunskap är grunden för rätt beslut." Kunskapen fanns ju inte där. Möjligen börjar Lena Ek att se bristerna.

Taggar: Fiberdrive, Skogforsk, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: