virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Skogsstyrelsen stödjer inte skogsägare.....

Skogsstyrelsen har i mitt närområde på ett halvår avstått att ta sig an fem anmälda lagbrott mot skogsvårdslagen, omfattande ca 5 ha förstörelse för markägare. Orsaken till "lättsinnigheten" som uttryckts är tidsbrist.

Orsaken framstår något tydligare, när vi erinrar oss hur ofta Södra är inblandad i dessa överträdelser. Uppenbart väljer Skogsstyrelsen nu bara ut något bland många fall, där Södra figurerar, för att "fälla" förövaren. Här ett av de senaste fallen, som gett rubriker, där nyckelbiotop tänktes avverkas. http://www.svtplay.se/video/4922512/smaland/smaland-20-11-18-30

Noterbart är att de lättsinniga lagbrotten utförts av stora mäktiga företag, som skrämmer Skogsstyrelsen och i ett fall vet vi att Skogsstyrelsen kontaktade inte ens Södra om lagbrott.

Södra har åter satt sitt namn på kartan, som företaget, som förstör för sig och skogsägare. Markskador, stora maskiner, hårda gallringar, ej naturhänsyn, apteringsfel, redovisningsfel, låg uppklarandegrad mm.

Under samma tid har enskilda skogsägare fått hot från Skogsstyrelsen omfattande "småklickar". (De har ju ingen juridisk stab bakom sig.)

Taggar: Skogsstyrelsen, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: