virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Filosofi

Överutnyttjande leder till slut till reaktion i form av krav från utnyttjad. Eskalerar överutnyttjandet så ökar också motangreppen. Vi känner igen det från kolonialväldenas beteende, som lett till radikala resningar och krig.

Överutnyttjande i form av svågerpolitik, korruption, förtryck, maffia har vi sett i dessa miljöer. Likaså har vi sett resningar som blivit våldsamma, när inte "överheten" tillåtit demokrati och normal förhandlingslösning. Andras rättigheter har inte heller varit något självklart.  För att få uppslutning i resningen används "religion" som skäl för sammanhållning. Tveksamt om vi någonsin haft så många oroshärdar i världen.

Att föra över detta till skogsföretag är inte så svårt. Deras "religion" är dollartecknen under ögonlocken. Massaindustrin måste ha virke. Falska timmerprislistor (100 - 130 kr fel). Dolda kostnader. Markskoningskostnader. Stora virkesuttag. Ofullständig redovisning. Köparen tar t.o.m. på sig "ombudsmannarollen" för skogsägare med tämligen falska förespeglingar. (Vi skall göra det allra bästa för dig. Om de gör så, riskerar de göra tjänstefel mot arbetsgivaren. Någon har misst jobbet) Följden av denna härskarmentalitet blir att utvecklingsambitionen minskar. Alla gör ju likadant och det är en utomstående part som bär kostnaderna (skogsägare).

 Institutioner och myndigheter drar sig för problem eller gynnar den som ger något tillbaka (korruption?)

Polisen hinner inte undersöka.......

Vid till synes oförsvarliga fel så vill inte skogsföretagen ens betala för skadorna. Ordval från ledningspersonal vid förhandlingar passar inte i demokratisk värld. Ofta sägs också: "Vi diskuterar det inträffade i skiljenämnd i Stockholms Handelskammare". Var finns ärlighet, ansvar, uppriktighet etc. i de stora företagen?

Titta på Kategori Svarta Listan här som inte minskar.

Undvik dessa företag, som inte respekterar avtal och sunda affärsvanor
Taggar: ATA, Derome, Holmen, Maa, SCA, SYDVED, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: