virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

5 Virkeshandeln visar .....

Arla utpekas som en användare av metoden att ta passen för gästarbetare, i syfte att göra dem bundna och mindre benägna att hävda sin rätt, som kan innebära senare strul i verksamheten.

Skogsägare upplever inte att de på samma sätt är fråntagna handlingar, men ni bör inse hur virkesköpare, sen de fått namnteckningen på kontraktet utnyttjar skogsägaren.

De erbjuder ex. avverkningstid som passar deras virkesflöde mer än vad terrängen tillåter hos skogsägare. Hot om att det kan bli ännu sämre tillfälle och bli dyrare nästa gång "tåget går" genom bygden.

Köparna väljer tidpunkt för avverkning som är fördelaktig för dem. Ex. långa kontraktstider med pris vid leveranstillfälle, de avverkningar passar att ta, när det är låga priser och lite virke i marknaden.

Vida tillhör gänget som hävdar 5 år för avverkning. Ex. virke kontrakterat till höga priser, det gjorde, att de väntade att avverka till nästa period med höga priser. Följden blev att avverkning i bra väderlek avbröts med svekdebatt som följd. Jag skulle inte tro att skogsägaren släpper in Vida igen.

Vad är det i tillämpning som skiljer virkesköpare från böndernas Arla?

Taggar: Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: