virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

3 Virkeshandeln visar .....

Händelser ytterligare kopplade till tidigare inlägg har visat hur "varierande okunniga" skogsägare blivit lurade av "övertoner" i löften av inköpare.

Det är inte ovanligt, att skogsägare ändå trott att de genomskådat inköparens "förhandlingsteknik" och fått upp sitt virkespris. De är lyckliga och småskryter om sig själv och prisnivån en stund. Ingen vågar att säga emot ens bland mera kunniga grannar.

Ovanstående grupp tror i nästa affär, att de gjort ännu bättre affär om de fått något högre pris då. Senaste tio åren har dock prislistorna som tidningen Skogen tyvärr anser genom sin falska "jämförelsetabell" är viktig norm trots att de halkat efter. Realistiska prisökningar har nästan uteblivit. Premierna har dock ökat. Alltså är ett pris med högre påslag ändå under marknadspris och i vissa fall även under den förra försäljningen.

Inköparnas arsenal av förvillande trix, som sänker skogsägarens värde, den kan vara mer än 20-talet olika metoder.

Eftersom köparna "ritar om kartan" mer och mer, är det de som för taktpinnen. Tänk till!

Har ni hört något sagt om detta från köparehåll?

Dessutom medverkar SDC och mätningsföreningarna ytterligare i "detta spel". De förmedlar ord utan värde. Säljaren är akterseglad och motarbetas t.o.m. mycket ofta när uppgifter behövs.

 Inse även hur dumt det är när två medverkande parter inte har samma möjlighet att få ut uppgifter på egen mätning trots ändring i mätningslagen!

Taggar: ATA, Derome, Holmen, SCA, STORA, SYDVED, Södra, Tidningen Skogen, Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: