virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Sågverk i Dalarna 17

Kategorin här "Sågverk i Dalarna" har gett mig kontakter, som i sin tur förmedlat ännu mer av bolagens beteende från dessa trakter, som förefaller vara rik på konfrontation mot skogsägare.

 Akta er därför! Vänd er med urskillnad till köpare som har korrekt beteende!

Uppenbart har bolagen press på inköpare, som gör att de "går över gränsen" för ett korrekt beteende och en bit in i brottslighet. Det är även rena övergrepp, som gjorts mot skogsägare som bedömts vara mycket okunniga.

Den "kultur" som etableras alltmer i bolagsvärlden är, att inköpare som "går över gränsen" för vad kontrakt och överenskommelse kommit fram till, dessa inköpare vet, att bolaget försvarar dem fullständigt inför skogsägare.  Ex. på detta är P Wilhelmsson på Vida efter att bestånd och virke för flera hundra tusen kr förstörts. Bolag i "prisdiket" gör bevisligen likadant, trots att felen sänker bolagets renommé och lönsamhet enormt. (Läs inlägg 14-15 i denna Kategori.)

Notera att när dessa "dundertabbar" skett, då tar någon ledningsperson över ärendet och inköparen blir "frånkopplad". I ett fall som pågår tog VD över ärendet. Detta gjorde han trots tidsbrist och för stor okunnighet. En del "yviga" yttrande utan saklighet bakom har använts för att "tysta" skogsägaren. Resultatet är därför komprometterande för bolaget och dess heder och yrkesstolthet har orsakats mycket stora förluster. I den situation som uppstår har denne VD försatt sig i en mycket svår situation. Inte minst genom att yttrande är fällda av honom, som kan bli stämpel på honom länge.

Taggar: Holmen, Moelven, SDC, Siljan, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: