virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

6 Sågverk i Dalarna

Ni som tror att följande inte händer er bör faktiskt vara förberedda på detta, speciellt om ni handlar med företag med skiljenämnd, så ökar risken markant.

Ett ex. En måttligt kunnig och uthållig chef tog över ett stort och infekterat ärende. Han hade bestämt sig, som många andra att bara betala 1/20 av skadan de orsakat. När detta inte intresserade skogsägaren, som var trygg, då blev situationen svår för chefen efter ca 8 timmar i pressad förhandling. Han försökte då med ett märkligt utspel. Han säger att företaget skall nu verkligen bjuda till och han ber sin "bisittare att hålla i sig". Budet han kommer med, som har lite nytt innehåll, men innebär när siffrorna rannsakas att budet till skogsägaren har halverats.

Detta virriga utspel får den trygge skogsägaren att föreslå, att chefen åker hem och sover på saken. Chefen blev helt ställd och var svarslös. Han fick packa ihop och bisittaren fick som vanligt följa som en andunge efter honom och börja resan 40 mil hemåt med ogjort arbete.

Den personliga balansen var nog dålig efteråt, eftersom det upptäcktes kraftiga rivspår efter bilen i närmaste vägskäl i närheten som observerats.
Taggar: ATA, Derome, Holmen, SCA, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: