virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Tidningen Skogen. Jämförpriser 24

SIMPEL VIRKESMARKNAD.

Skogsägare har nu tagit kontakt med virkesköpare, för att avsätta vindfällen. Det lämnas då prislistor för att beskriva längdönskemål, men nivån på listan är lika med nivå allt från 1 jan 2014 till 1 aug 2014. Ingen har aktuell prislista.

Santhe Dahl sa i press att: "Vida ändrar inte sin prislista trots påstådd marknadsförändring. Vi kommer dock att ta bort våra tillägg." Här visar virkesmarknaden sitt rätta ansikte. Det är inte lite prissänkning som blir följden. På någon dag sänks priserna.

Varför har virkeshandeln priser på listan, när nivån är så långt från verkligheten?

Är det för att de fått "draghjälp" från tidningen Skogen, om att det finns en prisnivå att jämföra sig mot? Skogen framstår med sina jämförpriser som "falsk varudeklaration". Varning för dessa vilseledande visningar.

Skogsägaren får dessutom själv räkna ut hur mycket denne  förlorar på matrisfub. Dock svarar 95% av köparna att priset blir helt rätt.  5% undviker på dåligt sätt att svara.

De inköpare som medvetet ljuger, om att priserna blir ändå rätt, de har tillägnat sig svar, som visar på "samkörning" mellan köparna och visar en uppfinningsrikedom som man drar på munnen för. Därför blir jag glad för att många skogsägare har avslöjat inköparnas taktiska utspel. Det finns nu många skogsägare som med intresse ser hur inköpare frågar uppåt i företaget efter råd. De ber fåfängt skogsägaren ta kontakt med expertis i företaget i stället för kontaktmannen framför dem. Allt i syfte att försöka trötta ut. Det är som att inköparna inte förstår vad försenad likvid innebär i räntekompensation.  

Taggar: Matrisfub, Vida, fuskfub;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: