virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

75 Fiberdrive

ATL lät SLU:s professor Urban Bergsten och Maria Hedblom Skogstekniska klustret yttra sig fritt i Synpunkten.

De uttrycker självklart att teknikutveckling krävs i vårt land. De hävdar att teknikutvecklingen utvecklingen har inte avstannat. Men jag är inte lika säker, eftersom teknik från 60-talet är för lätt att känna igen och är som en "kåldolme" idag.

Fortfarande är det boggielådorna som dominerar i maskinerna.

Besten, Fiberdrive och några till är några andra exempel som inte får blomma ut. Fiberdrives förmåga att köra i en cirkel ca 13 m i radie och detta ca 50 ggr, utan att spåren en sommar efteråt är djupare än 10 cm i torvmark, det imponerar. Ja kanske så mycket på andra, att de blivit skrämda.

Under en 10-årsperiod har beröringsfri mätning i flera exempel visat på framgångar enligt yttrande från inre kretar, men utrusningen har bara försvunnit ur resonemanget. Är det någon som är rädd för konkurrens eller att mista fördelar om det kommer fungerande mätning i skogen?

Fiberdrives snabbfäste för ex. drivare som vill byta redskap, ville marknaden ha till skänks.

Besten och Fiberdrive har använt trådlös överföring mellan utrustningar och undvikit sladdproblem i mer än 10 år. Utvecklingen går inte så fort i skogen som Bergsten och Hedblom skriver, men de formar texten så deras verksamhet får en fin gloria.

Taggar: Fiberdrive, SLU;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: