virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

474 Södra behöver förbättras .....

Skogsägare reagerar på att det bytt många tjänstemän på Södra. Speciellt chefskapet har haft många byte. 3 verksamhetsområde intill varandra har haft tre chefer under ca 5 år och minst på ett är det färskt trubbel ännu.

Samtal har indikerat att HK i Växjö gör tillvaron svår på fältet.

De stora verksamhetsområdena gör att det är en omöjlighet för en ny person att snabbt nog få insikt i större del av området.

Underdimensionerad skogskunskap hos "lycksökande" vald person både "här och där" gör uppgiften nästan omöjlig för nytt folk. Jag syftar även på högre nivå. Ex. skogschef har gett problem.

Att trycka undan tidigare chef gör arbetet svår med denne kvar. Dessutom är tjänstemannakåren så stor på verksamhetsområdena, att det alltid finns grupplojalitet bland övrig personal, som försvårar för anställd "broiler", som vill uppåt i företaget. Är hon eller han dessutom släkt med någon chef så ökar problemen.

Jag vill inte tänka, att det är avsiktlig söndring från huvudkontorets sida, som ligger bakom allt strul som uppstått. Men onekligen har det varit till stor nackdel för skogsägarna, när personal rör sig som katter i mars.

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: