virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Diverse

Ytterligare några värderingar i syfte att skapa eftertanke. Läs sakta!

En blogg är varierande bra. Om den ex. bara läses för att titta på hur personer försöker få komma till tals, så försvinner intresset när aktiviteten avtar.

Pajkastning lockar en stund, men hatas av seriösa läsare, som vill följa ämnen.

Anonymitet och "lättsinniga" yttrande utan ansvar är också ett tillfälligt förhållande, som efterhand riktar kritik tillbaka till de som har denna ljusskygga läggning.

Ni har sett att några skrivare här, som inte har tillräckligt korrekt bakomliggande fakta, som har försvunnit. Läs deras inlägg extra noga och fundera på deras bakomliggande syfte.

De som finns i bransch som behöver tigga pengar, de marknadsför sig med "skolad pondus", som den enda sanning som finns. Se upp!

De som finns i bransch som tillskansar sig makt, värde, handlingsfrihet mm på skogsägares bekostnad, de uppmuntrar på olika sätt personer, som sprider yttrande som misskrediterar skogsägare och andra på den sidan.

Ofta poppar det upp skriverier i press om hur bolag, myndigheter, institutioner och företag alldeles tappat sans och moral. SCA var det senaste och det späds på genom bankers beteende.

Vi är inte vana vid att använda ord som korrupt om sådant, men handlingarna bör bedömas från den synvinkeln. Ex. kan det bli som i Grekland.

 Att leva på förväntningar/utveckling (som tar slut) går inte i längden. Allt måste betalas någon gång av någon. Den ekonomiska kriserna vi haft och har är exempel på detta. Ryssland hanterar det på sitt sätt. Motangreppen i Medelhavsländerna är något annat. När någon part  blir så missbrukad, att endast strid återstår, då brakar allt ihop och risk uppstår att det inte slutar förrän all energi och ekonomi är slut och de flesta är utblottade.

Skogsbranschens stelbenthet och återkommande misstag, de visar hur klumpigt och fel bolagen agerar.

Fundera på vad skogsägarna gör, som tror att skog kan skötas med lillfingren på fritid och man kan gå till motparten och be om råd. (Läs gärna inlägget en gång till.)

Taggar: SDC, SLU;