virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Skogsstyrelsen Halland 2

Angående Skogsstyrelsens ointresse att kontrollera Sydveds tre lagöverträdelse så bör följande också nämnas.

När första sändning med beskrivning och karta lämnades 10 nov hände inget. Ca 10 dagar senare gjordes därför en komplettering med bilder på liggande stamdelar etc. för att inte anmälan skulle uppfattas som påhittat. Inget hände ändå.

Vid jultid frågades om området kontrollerats och svaret var nej. Men den 9 jan skulle samma företag kontrolleras bara några hundra meter ifrån anmäld felavverkning. Då skulle en kontroll kunna göras. Notera att då skulle två månader gått efter anmälan.

Förrättningsmannen var brydd när vi avslutade kontrollen på området och han och en expert hittat tre lagöverträdelser. Jag bad om dokument omkring upptäckterna och hur ärendet skulle fortlöpa. Ännu har inget kommit.

Jag påminde 20 jan och fick inget svar. Påminde igen 3 febr. och får följande svar: "Jag har noterat din förfrågan. Du kommer att få de handlingar som blir resultatet av besöket i Unnaryd, men ännu finns inga". Uppenbart var avsikten att förhala och glömma. Ännu är inget skrivet om kontrollen 9 jan, som två tjänstemän på Skogsstyrelsen gjorde på plats.
Taggar: SYDVED, Skogsstyrelsen;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: