virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

488 D Vida problem.

En annan berättelse om "Vidaproblem" under exkursionen, som senast nämndes, det var en skogsägare, som med sin kunskap och tid hittade mer än halvdussinet fel på avverkningen, som Vida fick rätta till bl.a. med ersättningar.

 Vid sista kontakt markerar inköparen med tydliga känslor, att nu var det sista rättelsen och nu fick det vara slut.... Skogsägaren tittade då granskande på inköparen och sa ungefär: "Tycker ni inte, att alla dessa upptäckta fel är pinsamma för er på Vida? Det kan väl vara lämpligt, att ni då står för markberedning också och det sker utan kostnad för mig, som kompensation för mitt arbete." Så blev det.

Onekligen har Vida en speciellt utpräglad "kultur", som gett dem bekymmer tidigare, nu och även framdeles.

Taggar: Vida, avverkningsuppföljning;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Erik Andersson
skriven :

Den "kulturen" finns nog bland oseriösa virkesköpare. Är det en okunnig skogsägare så pratas det inte så högt om premier mm . Blir det något fel i samband med en åtgärd så hoppas man att skogsägaren inte märker eller inte begriper felet som uppstått. Som skogsägare är det viktigt att prata med grannar och de skogsägare man känner för att varna för dessa (oseriösa "bilhandlare"). Det är nog enda sättet att få bort den "kulturen"