virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

TÄNK EFTER, MEN FÖRE!

Senaste inläggen om Rörvik, Vida, Södra, Holmen, Derome, Forimp m.fl. är ju inte nya för många av er. Kontakter med skogsägare som blivit blåsta, det är mycket tråkigt för dem och är åter upprepning av beteende som inköpare satt i system. Falskhet, ljug, möjligen någon okunnighet är förhållande som med lätthet identifieras. Ändå har inköparan upplyst om "Vi har kunskap i företaget", "Vi gör det bästa för dig". "Du får inte mer hos andra". "Vi har duktiga entreprenörer." "Hör av dig om det är något, så löser vi det."  Det sista har då efteråt ersatts med att "Du har fel." "Så är det inte". "Ta upp det i skiljenämnd i Stockholms Handelskammare".

Förluster i storleksordning 20-50.000 kr nämns flera ggr. i månaden, även om jag inte "dyker" i så många. Reaktionen i skogsägare är naturlig. De blir mer än arga. Den köparen får inte "en pinne ytterligare".

Skogsägaren som ofta själv gjort upp affären skäms inför make och övrig familj, för ett stort misslyckande, som kan jämföras med åtskilliga månaders netto från sitt avlönade arbete. 
Taggar: Derome, Holmen, SYDVED, Södra, Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: