virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Detta kan hända...

Skogsägare som begärt produktion och prisfiler från skördaren, för att kunna studera avverkade volymer och använd prislista, har vid ett tillfälle fått ett papper med SDC:s omräkningstal till matrisfub/fuskfub. Kan man komma närmare uttrycket "goddag yxskaft".

Det är kränkande. Det är givetvis gjort i syfte att göra skogsägaren ställd och ärendet är på ruta ett igen. Och tid är vunnen, samtidigt som köparen renommé är på bottennivå.

Vid flera tillfälle har det sagts att skördarefilerna är skickade till annat ställe, så de har dem inte. Även detta är nonsens eftersom filer bara kopieras vid "uttagning" från skördare. Där finns de tills någon med avsikt tar bort dem. Dessa exempel bara visar hur simpelt inköpare kränker skogsägare och givetvis förstör sin möjligeter till bra affärer framdeles i kanske hela byn.

Om ni fått dessa besked så skall ni inte ge er. Uppgifterna finns dessutom alltid hos normalt ordningsamma entreprenörer, som behåller sådana uppgifter för att kontrollera senare betalning.

Virkesköpare som inte uppträder korrekt, de har inte rent mjöl i påsen. Då är det extra viktigt att begära "kvitto" från er avverkning. Kanske även ert virke är på avvägar (som jag skrev om nyligen).

Vad gör Skogforsk för att lyfta kompetens och transparens? 
Taggar: Derome, Holmen, SYDVED, Skogforsk, Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: