virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

452 Södra behöver förbättras .....

Tisdagens ATL har en debattartikel från Södras medlemschef Magnus Berg, som försöker marginalisera den kritiske och kunnige ekonomen Sune Håkansson. Denne hade sin artikel den 17 okt. Se den här under.

Sune pekar på Södras köp av virke från Kyrkan till priser, som inte går att verifiera vid kontroll. Detta tolkar Sune som att Södra betalar inte samma priser till alla, vilket han lär ha märkt i flera fall.

Men Magnus Berg vinklar i allra högsta grad texten i sitt svar.  Han hävdar först något, som är en klar felaktighet, d.vs. att Södra ger lika pris till alla. Han nämner inte med ett ord att den som levererar större volym får mängdtillägg enligt norm, men också pris som sen kan "sockras" efter förhandling.

 Dessutom har en stor skogsägare lättare att få rätt vid Södra gjorda fel på avverkning. Det sista har visat sig vara omöjlighet för skogsägare som är normal eller liten.

Ändå skriver Magnus Berg här en ren lögn "att varje medlem skall få rätt betalt oavsett kunskap eller storlek på fastighet".

Detta vet jag efter insyn i fall där kunnig skogsägare med för liten fastighet fått utstå en fruktansvärd simpel behandling av Södra, när denne hävdat sin rätt. Hot, ljug, förhalning, kränkning, svek mm har förekommit från flera personer på Södra, där Magnus Berg är en av dessa på Södra.

Södra har genom några misslyckade avverkningar dragit på sig synnerligen dåligt renommé, som orsakat stora bortfall av virke och tid, som nog kostat miljoner kr.

Detta var inte allt.

 

 
Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: