virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

452 B Södra behöver förbättras .....

Utöver förra inlägget om Södras medlemschef Magnus Bergs vinklade svar till  den kritiske och kunnige ekonomen Sune Håkansson kommer här även följande.

- Håkansson hade en kort mening i insändaren i samband med utbildning för virke, priser och självverksamhet, om nu saknad utbildning från Södra.

 Magnus Berg använder sen 80% av sitt långa inlägg till att vinkla detta till att Södra har utbildning och räknar upp sådana. Men de är av typ skogspolitik och att överlåta så skogsägarrörelsen gör jobben i skogen enligt Södras affärspolitik.

 Lita på skogsägarrörelsen, det är undertonen vid dessa utbildningar, trots att Södra har sina stora brister, som döljs i dessa "pratcirklar". Södras långvarigt olönsamma sågverksrörelse hade behövts ifrågasatts, men ingen tycks ha nämnt om detta.

Enda utbildningen som Berg borde få kredit för är motorsågskörkortet.

Några mil härifrån talas det om en röjkurs genom Södra, som blev så dålig att eleverna slapp betalt för kursen.

Berg försöker i stället påstå, att det finns absolut inga problem omkring det Håkansson tagit upp.

På detta sätt flyr Berg kritiken för att Södra kör över skogsägare med låga virkespriser, skötselmetoder, maskinval, rådgivning och nu senast med påslag på nära 15% av skotningskostnad, men utanför registrerad skotningskostnad, för att få inkomster även på nya markskoningsgarantin.

Södra beter sig som godisförsäljare som inte deklarerar innehållet och de som Konsumentverket påtalar fel hos. Södra tillhör de som inte "tar åt sig".

Skogsägarna behöver själva införskaffa utbildning på virke, förhandling, teknikval och egna beslut för att klara sig bättre.

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: