virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

SLU lockade ut skogsägare "på för svag is..."

Det känns behövligt att åter syfta på artikeln/virket, som ATL hade utbildning omkring, i syfte att lära ut hur kontroll görs och hur ofta matrisfubben ger förluster.

Exemplet som ger ca 50 kr/m3 i förlust är ändå ett par procent mindre fel mot de mesta förlusterna i partierna var i testen SLU gjorde.

Trots dessa stora fel ansåg SLU att matrisfub var OK, trots att felen inte hade en chans att rymmas inom mätningslagens ram. Varken teoretiskt och än mindre praktiskt.

Skogsforskare på SLU (välkänd sådan) gjorde trots okunskap i ämnet intensiva försök att försvara SLU:s dåliga arbete. Ju mer denne forskare hävdat, att forskning bara görs på sådant som forskarna är ombedda att belysa och behärskar, så tog han ändå till bombastiska ord mot de förhållande som visade på att SLU gjort ett synnerligen "snävt" arbete och lämnat väldigt viktiga faktorer obearbetade. Desto mer man ser av sådan forskning desto mindre förtroende ger det för helheten, när inte ens det är pedagogiskt beskrivet om hur snävt forskningen tittat på t.o.m. nya viktiga begrepp.

Ex. hade köparen de testade virket hos redan börjat utnyttja nackdelarna med matrisfub/fuskfub och krävt betydligt högre medellängd på virket. Detta i sin tur ville SLU inte ens tydligt belysa, med följd att skogsägarna har blivit akterseglade av virkesköparna under många år. När då detta problem åter avslöjades av mig, så träder en okunnig forskare fram och försvarar ett dåligt och bedrägligt arbete, som resulterat i flera miljarder kr i lägre värde för skogsägare. Det kan inte nog betonas  hur forskningen på detta sätt kan urarta. Orsaken är dels "trånga och partiska" direktiv", okunnighet och ett uppenbart intresse att komma åt forskningspengar. Dessutom total avsaknad av vad andra forskare har som checklista se bild http://virkesakuten.blogg.se/2014/november/2-slu-undviker.html

så gör SLU sin test som "i en garderob", utan att de sätter in sitt arbete i ett sammanhang. Detta sker också med kooperation, SDC och Skogsstyrelse som medverkande.!!!??????

Läs detta igen och motverka mer sådant i framåt............!

Taggar: SLU, Skogsstyrelsen, Södra;