virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

506 Vida problem.

Vida har tydligen börjat kräva "ett godkännande" av uppdrag redan när den preliminära redovisningen lämnats. Någon slutredovisning görs annars inte.

Detta stör skogsägare, som tycker att Vida begär besked på ofullständiga uppgifter och troligen vill känna av om skogsägaren inte saknar något. Ex. lämnas inte några mätsedlar förrän vid slutredovisning. Följaktligen kan inte vederhäftigt svar ges av skogsägare. Därför är krav på "godkännande" svar provocerande. Jag känner igen  hur Länsförsäkringar krävde samma typ av "godkännande" vid utskick av förrättningsmannens preliminära första stormskadeuträkning, som nästan aldrig ändrades. Rättelse sen krävde mycket bearbetning, om beräkningsvärde  skulle ändras oavsett storlek på gjorda fel. Två skogsägare hade skrivit på med tillägg, att det är en mottagning av uppgifter men utan möjlig värdering och en antydde, att han betalat för denna hjälp vid skada till Länsförsäkringar och därmed var ansvaret på Länsförsäkringar att prestera korrekt redovisning. Där kunde heller inte Länsförsäkringar att trilskas när rättelse motsvarande 500.000 kr bevisades.

Skogsägare tycker att Vida gång på gång  visar hur de "markerar" sin makt och sätter skogsägare i viss vanmakt. Intresset för fortsatta affärer minskar på detta sätt hos skogsägare. (Kommer fler kontor att stängas?)

Slutsats: Skriv inte under godkännande av uppgifter som inte kan bedömas. Det är Vidas skyldighet att prestera riktigt arbete och riktig redovisning. Något överrumplande trix får inte användas av Vida på detta sätt!

Taggar: Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: