virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

483 K Vida problem.

Det ni kan läsa omkring Vida i tidigare nummerserien 476 och nu 483 beskriver vissa händelseförlopp från start till slut och är alltså ämnesvis.

- Det är nu lättare att i vissa läge göra reflektioner och dessa blir bekräftade ju mer situationen fortskrider/beskrivs. Jag tror ni behöver denna insikt för att vara förberedd när något liknande håller på att hända i er miljö.

 

- Läs ex. alla inläggen då Bureau Veritas kom in i bilden och inledde arbetet. Vi trodde att nu kommer regelverket i certifieringen att följas och överträdelserna markeras.

- I stället ser vi hur "nära" personal i Vida, PanCert och Bureau Veritas håller sig. Vida och Pancert läger vissa "förmildrande" inlägg och Offrell BV lyssnar in sig, men tar sällan ställning. Jag trodde under hela besöket att han genomskådade "taktiken" från Vida och PanCert som felat, men det simpla protokoll som slutligen kom tyder inte på det.

- Protokollet är mycket knapphändigt skrivit. Rubriken över texten är ex. "Kommentarer". Något slutomdöme är ex. inte fällt.

Bara ca 1/4 av upptäckterna blev nämnda i protokollet.

En utomstående läsare uppfattar sannolikt det som att det finns vissa fel, men inte så stora att reprimand behöver fällas.

- Att nu efteråt få erfara hur lågt värde två certifieringskontroller får i slutändan, det är tecken på hur ineffektiva  vissa kontroller kan bli.

 

Att få besked vid skogskontrollen problem för problem det gick inte. Det kom några avvaktande besked och det antyddes att det får bedömas i sin helhet.

- Fy fan!!!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: