virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

43 Holmen misstag.........

Skulle ni sälja ert virke till ett sågverk, som har krav på tämligen långa längder och de utesluter levereras av längder kortare än 37 dm? (Detta ger ökad massavedsmängd eftersom täta krökar hindrar möjlighet att  ta kort timmer.)

- Sen använder sågverket kuberingstabell (matrisfub/fuskfub) som på detta virke ger dem 10-20 kr/m3 genom gratisvolym, som få skogsägare vet om.

- Om ni frågar dem så säger de att de tror inte att det är så.

- De förnekar att de har dålig längdmätning på avverkning, när skogsägare påtalar detta. De kontrollerar inte ens denna upptäckt från skogsägaren. Den dåliga längdmätningen motsvarar övermål större än 13 cm. Inte ens påpekande från skogsägare en andra gång ger rätt reaktion.

- 80 m3 timmer blev inmätt som massaved, vilket de påstår berodde på att skördaren apterat så många dåliga stockar, som skotarföraren måste lägga i massaved för att inte få vrak.

 - Skogsägaren vet ännu inte om det är skördarföraren som är dålig på aptering eller skotareföraren dålig på sortering. Enligt områdeschefen behövde bolagets massabruk massaved då. VILKEN TUR!!!!????? Är det en tillfällighet?????

 

Är inte detta ett märkligt sågverk/bolag? Detta och mer till hände på avverkning Holmen utförde. Fundera på den inledande frågan! 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: