virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

20 Fiberdrive

Skogforsk har ju för något år sedan fått 50 miljoner för teknikutveckling.

- Alltfler undrar vad de pengarna har hamnat.

- De som frågar får inga eller otydliga svar. Varför....?

- Jag själv frågade i samband med skogsbolagens osympatiska "lappkast" i samband med att Energimyndigheten skulle sjösätta gasprovet med Fiberdrive.

- Detta var 27 april och något svar har inte kommit trots att frågan även skickades till vd Jan Fryk.

 

Visserligen backade inte Skogforsk ut när skogsbolagen "sjappade" från gasprojektet, men det hade behövts mer rakryggat beteende när ett genombrott i teknikutvecklingen kunde provats.

 

Skogforsks tystnad omkring de 50 miljonerna har stört många personer med idéer eller skogsfolk med krav på nödvändig utveckling.

- Skogsbolag som i egen press gett regering och Skogforsk uppmuntran för dessa pengar och god vilja, de har känt att de i stället för uppskattning fått motsatsen för insatsen uttryckt från forskarhåll.

- Har dessa forskningspengar gått in i något "svart hål" på Skogforsk. Jag väntar fortfarande på svar.

 

Är det denna sorts stora penningsummor, som kan hanteras efter eget gottfinnande och ändå genom att något blivit gjort, så kan försvar göras för någon liten insats,  men inte vara möjligt att värderas tillräckligt för kontroll. Tanken är något ironisk, men resultat och mörkläggning ger uppenbara misstankar om att det blivit löner i en stor apparat.

 

Bilden visar ett hygge som till 50% såg ut som visat. En förare på Ponsse yttrade vid besök att "detta ville jag inte kört".

 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: