virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

19 Fiberdrive

Södras uttag av 4 kr/m3 för att betala markskador och justeringar blir onödig med Fiberdrive. De få gånger som riskörning och grävmaskinsjobb behövs då lär inte gå upp till vad bara administrationen för Södras markskoningsgaranti kostar.

- Dessutom gynnar inte Södras markskoningsgaranti de skogsägare som har skapat de bästa körningsförhållandena. Södras initiativ har för mycket av "frieri" till utomstående parter som vill höra att något görs åt markskador som gör promenader mer besvärliga.

- Dessutom vill de att det ger PR till Södra.

- Men det är skogsägarna som på omvägar får betala jippot i slutändan, som mest är en metod att låga skogsägare betala gemensamt, för att Södra skall kunna avverka, när det passar dem och industrin.

- Inse det felaktiga att betala sig fri för avverkning mera "när som", i stället för att uppmuntra utveckling av maskiner som är skonsammare mot marken. Som genom Fiberdrive dessutom gör billigare arbete redan som prototyp. (Det enda jag vill gardera mig mot nu är barnsjukdomar som kan finnas på en prototyp.)

- Södra har på aktivt sätt försvårat prov av prototypen Fiberdrive, trots att entreprenören varit knuten till Södra "hela sitt liv".

- Fler medlemmar i Södra borde inse att Södra skall agera mer för skogsägare än för företaget Södra, som sker nu.

- Södra "spelar med i bolagskulturen" alltmer. Så länge skogsägarna vill betala kan detta forstsätta.

- Vilka ser ni agerar för skogsägares bästa i sammanhanget?

- Titta inte bara på de åtgärder som ger 1% bra för skogsägare men ger 5% till bolaget. Studera även hur lite Skogforsk gör för skogsägaren!!!!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: