virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

384 C Södra behöver förbättras .....

Skogsägare tyckte att mina "sympatier" för Bruket i Hylte behöver inte Södra bry sig om.

 

I Hylte kommun är det långt mer än 1000 personer som är beroende på bruket i Hylte. Av detta skäl är det en oro, som är mer än något man bara tittar på utifrån.

Hylte tar in mycket stor del av färksved till slipmassa. Om produktion skall ändras önskas att möjlighet finns för användning av lokaler och råvara fortfarande på plats på något sätt.

- Södra lade ner ett klenvirkesågverk i Hylte, som presterade netto år efter år. Virket skulle till Värösågen och ett extra helgskift skulle ta hand om virket. Det blev ett fiasko. Ni vet att Södra till nyligen haft 18 cm som klenaste diameter.

 

Skogsägaren skrev: "Södras planer på expansion i Värö är väl ändå något som är positivt för alla skogsägare i Götaland."

Se föra exemplet.

Södra är en koloss på lerfötter. Nyligen sparkades ledning. Förluster på "Norgehistorierna" är för stora. Det påminner om Schotteäventyren på 70-talet.

- Södra har utmanipulerade förtroendemän, som inte ens får stötta skogsägare, som drabbats av Södras dåliga arbete.

- Södra har virkespriser som bara ser OK ut. Skördarmätning har pris som är ca 40 kr/m3 lägre än rimligt grundmål.

- Massaveden underbetalas för att försöka klara förluster på timmer år efter år.

- Nyligen presenterades uppgifter om att medlemmarna snart till hälften levererar virke till andra än egen industri av olika skäl.

 

Av dessa skäl och mer som förekommit, det kan läsas på denna kategori. Jag är inte säker på att Södra är så dugliga. De använder åtminstone en hand "till att hålla upp sin egen gloria", vilket för många inte genomskådar.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: