virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

13 SLU undviker

Så här skrev Lars Lundqvist SLU i en kommentar här: "Min forskning finns publicerad i vetenskapliga tidskrifter, men även i mer lättillgänglig form i kapitlet Blädningsbruk i Skogsskötselserien på internet. Där kan den intresserade läsa vad vi hittills vet om hyggesfritt skogsbruk, baserat på den forskning som finns publicerad."

- Det är också dessa erfarenheter/texter som motiverat mig att skriva inlägg här. Notera Lundqvists egna förslag här "läsa vad vi hittills vet om hyggesfritt skogsbruk".

Det skrivs egentligen där att forskarna egentligen vet för lite om hyggesfritt.  Detta bör ni notera om ni läser Skogsskötselserien. Lundqvists skrivning här uttrycker "rekommendation" om litteratur för  hyggesfritt skogsbruk. Vi har också sett ord från Lundqvist där närmast motsatsen uttrycks.

 Detta här överst skrivet är nu Lundqvists egna ord, även om han frikostigt hävdar att jag hittar på, antagligen i syfte att flytta fokus från ämnet till personer som skriver.

Det är inte ens lättillgängligt material i Skogsskötselserien, trots Lundqvist skrivning, eftersom det är lösryckta forskningsresultat, som bara är en del av en stor helhet. Om avsikten är att framställa produktionen  i hyggesfritt som otillräcklig, så är det tämligen ihärdigt gjort av någon anledning.

Forskningen saknar, fortfarande efter 25 år, helt ord för kostnadsminskningen för att dyr markberedning, plantering och röjning i stort blir obehövlig.

Taggar: Hyggesfritt, SLU;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: