virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

434 Vida problem...

Skogsägare har åter frågat: "Är entreprenörerna kvar i branschen och har de medverkat i fler "skogsvårdsövergrepp"?"
Skördareentreprenören är som nämnt anonym i trakten. 
Skogsvårdsentreprenören är inblandad i de omfattande planteringsbristerna som visats i bilder här. Eftersom denne inte tog ansvar, utan bevisligen genom det som hänt efteråt, så var dennes påstående felaktiga. Att plantorna skulle "repa sig" blev inte följden. Plantering för 70-talet tusen kr är värdelös.
- Samme entreprenör, som var "påstruken" gav sig handgripligen på Sandén nyligen vid en fest.

Inköparen och en kollega har bildat front mot en ytterligare kollega. Med ledningsperson i Vida inblandad, som har fullt förtroende för inköparen som förstörde hos Sandén, har turbulens uppstått. Så här uppfattas situationen i bygden. De två första inköparna förefaller handla virke till "lägstapris" medan den andre betalat mera "marknadspris" och därmed presterat uppemot dubbla mängden virke till maskinerna och Vida.
- Ändå eller just därför pressade ledningen den siste inköparen, på sätt som ledde till att denne sade upp sig. 
Detta ledde till att två skogskvällar, som planerats av den senare inköparen, ställdes in dagen före arrangemang. Ingen tjänsteman på Vida var kapabel att ta över dessa informationsmöten. 
Det framgår att även andra käppar i hjulen slängts fram. Ex. kolliderande möten och utrustningsproblem.
- Oavsett storlek på detta så är det turbulensen stor lokalt nu runt Vida. Personer som vurmat för Vida och även den uppsagde inköparen, som uppenbart varit mest aktiv lokalt, uttrycker nu vrede mot Vida och dess ledning.
- Att förtroendet för de återstående inköparna var så obefintlig, det var inte ens för mig väntat. 
Skogsägare säger bl.a. om det som hänt hos Sandén och hur det sopats under mattan, det kan aldrig accepteras. Några yttrande från Vida som gjordes till ATL i samband med de två beskrivningarna i ATL, de förefaller varit "direkt dödande" för Vida. Vd yttrande om fullt förtroende för inköparens svarthandel och misstagen i skogen, har för de många personer som sett misstagen i skogen och den märkliga redovisning med värdelösa kartor och traktdirektiv, det gör omdömena nu mycket anklagande mot Vida.
- Flera, ja kanske många skogsägare, de byter nu virkesköpare.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: