virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

298 F Södra behöver förbättras

Skogsägare skrev: "Det verkar vara oförsvarligt mycket tillit till att pappers massan ska reda ut södras alla problem. Eftersom sågverken fortfarande inte tillför något netto utan bara ökar på förlusterna så undrar man hur ledningen år efter år klarar sig med att säga att dom ser "ljusningar i horisonten", "vi har stoppat blödningen" osv."
Speciellt sista meningen vill jag peka på. Ni som varit med en tid och hört dessa upprepade (i 40 år) bortförklaringar bör inse hur allvarligt det inträffade är.
- Skulle annat företag tillåtit så långvarig förlust på sågverk?
- Varför kan inte Södra sköta sina sågverk?
Ni "trogna" och solidariska medlemmar må förklara vad ni tycker och tänker göra.

Skogsägare skrev: "Fredrik Wachtmeister har gjort beräkningar (läst i senaste nr av tidningen vi Skogsägare, som för övrigt är sista någonsin!) som visar att södra dom senaste 17!!! åren bara ha gjort ett bra år resultatmässigt. 17 år av börda för vinsterna från massan istället för mer avkastning till medlemmarna. Hur många år till innan " Operationen gick bra men patienten dog". Södra har gjort pengar men hur sköts det och framför allt hur ska det skötas."
Till den ekonomiska jämförelsen skall nämnas att nollresultat är inte nog eftersom Södra alltid talar om sin "efterlikvid". Den har i ÄNNU större omfattning tagits från massaved. (Nästan aldrig från timmerlönsamhet.)
Varför accepteras detta?
Ändå säger vd att Södra är ett välskött företag.????
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: