virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

133 Vida problem....

Denna tråd är ju till för att belysa vad skogsägare kan drabbas av i problemväg. Elände, elände.
Jag skall utan att någon begärt det försöka vara lite positiv.

En läsare har tagit till sig av skogsbolagens många dåliga jobb, som inte skogsägare har förmåga att genomskåda och än mindre få rättelse för på naturligt sätt. Han har fått möjlighet att påverka utbildningsupplägg och har lagt fram problematiken och argument för att utbildning för skogsägare skall innehålla mer orientering och kunskapsbildning för att klara omständigheterna vid avverkning bättre från kontrakt till efterkontroll. Jag ber en bön att fler kloka skogsägare agerar likadant.
Hur mycket av detta ingår i andra kurser som ni tittat på? Varför har inte skogsägarrörelsen tagit seriöst i denna uppgift. I stället har de gett fuskfubb fritt fram vilket fortfarande orsakar ca 15 kr/m3 i förlust.

  • Flera har reagerat på det som Vida (och andra) misslyckats med hos skogsägare. Senaste kommentarerna från en anonym person med "virkesköparattityd" här som lägger mer krav på skogsägare men den anonyme kan inte tycka till konkret om ett enda av över 30 felaktigheter som presenterats av det Vida gjort.
  • Sammantaget reagerar läsare över hur självsvåldigt virkesköpare kan förhala uppgörelse under ett år. Skogsägare ser det som osmakligt demonstrativt.

P.g.a. ny insikt har skogsägare tagit steget till andra virkesköpare i stället, som visat extra serviceintresse, när de får en kund från en konkurrent. UTNYTTJA DETTA!

Jag har undrat över detta att jag har läsare från andra världsdelar. Denna veckan kom en förklaring. Personer som följt bloggen har kontrollerat där ändå fast de är på långresa. I ett fall är det en släkting i Australien som fått tipset att se hur (illa) skogsbolagen jobbar i Sverige.

  • Detta intresse hoppas vi kan inspirera fler till att fortsätta påverka tills de dåliga jobben i skogen minskar till acceptabel nivå och i nivå med skogsbolagens egen reklam.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: