virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

150 Vida problem....

Lite anspråkslöst markerar vi 150 "mera koncentrerade" inlägg omkring Vidas många fel hos skogsägaren.

Ofta kommer besked från skogsägare i här bygden att inköpare på Vida svarar att de vet inget om felen hos vår skogsägare.!?
Om följdfråga ställs till inköpare om ex. återväxt i mossmark får röjas ner eller gallring får göras i 80-95-årig skog så kommer svaret blixtsnabbt, "jag kan inget om det du frågar, fråga andra".
Jag har själv fått liknande svar från flera på Vida. I mina ögon är det uppenbart att det är någon "generalorder" från ledning i Vida som "anbefallt denna attityd".
  • Varför går inköpare som sitter nära problemen på flera sätt med på att visa denna attityd omkring fel som är så tydliga och som flera personer på Vida tagit avstånd ifrån?

Hittills har inköparnas slappa inlevelse resulterat i samtal i bygden och uppenbart har skogsägare gjort avståndstagande från affärer med Vida.

Denna bild av händelseförloppet i bygden beskrivs för att till er kunna fråga:
  • Hur har ni bemötts om ni ställt frågor till personal på Vida.
  • Hur berörs ni känslomässigt av Vidas tystnad och falska avståndstagande?
  • Är Vidas markering, av makt omkring hur Vida vill utföra arbete för egen vinning trots uppenbar vetskap om skogsägares annorlunda önskan och skogsliga bästa, försvarbar?
(Som bevis för vad som kan ske är Holmens avverkningsuppdrag hos en skogsägare där timmermängden halverades mot normal kalkyl. Vid fråga svarade Holmentjänsteman "vi behövde granmassaved".)
Svara gärna med mejl till lennart.bertilsson.u med tillägget @gmail.com
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: