virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

16. Vill ni stoppa köparnas egenmäktiga svindelbetonade......

Södrastyrelsens svar på motionen, som krävde att aptering för senare betalning i matrisfub/ fuskfub skulle fungera eller använda m3to i apteringen, innehåller också två motsägelsefulla meningar mm.

Södra Skriver: ”Om en analys visar att prislistor och aptering i ett enskilt fall är bättre alternativ hanteras detta som en del i det löpande arbetet”.
  • Detta borde kunna tolkas som att skogsägare kan få aptering med denna omräkning gjord på prislista på ex sparrar. Detta bör ni alltid begära vid klentimmer/sparruttag i slutavverkning!
  • Det märkliga är att skogsägare nyligen begärt att prislistan på klenvirke skulle vara omräknad till m3to på avverkningen men vid kontroll på prislistan efter avverkning visade det sig detta inte varit utfört. Har SBO:et vägrat att göra vad Södra påstås borde gjorts?
  • Kanske svarar Södrastyrelsen nu med en text som de vet att personalen ändå inte tillämpar på SBO?
  • Därför bör skadestånd utgå för denna avsiktliga felaptering och styrelsen får svara upp med bevis.

Södrastyrelsen avslutar med en ”brasklapp”: ”Som generell åtgärd är detta (omräkning från fuskfub till m3to) dock varken motiverat eller önskvärt”. Är detta ”lappkast” ett bevis för att Södra egentligen vill stoppa omräkning från fuskfub till m3to?
  • - SLU har redan visat motiv för omräkning och är beskrivet av mej här tidigare.
  • - Uppenbart ”önskar” inte Södra erkänna denna mångmiljonsvindel.

Detta bör ni medlemmar på Kinds SBO be Södra förklara på nästa årsmöte på SBO:et.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: