virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Oseriöst: ATA TIMBER. Tage Andersson Moheda. Nr.25

Så här går det till i ATA-koncernen.
Handlingar som har skickats till Skogsstyrelsen visar:
1. Inga underlag för travarna är redovisade på partiet som är c:a 3400 m3 tillsammans. Med hänsyn till övrig noggrannhet och redovisning kan de vara borttagna utan betalning.
 2. Enligt redovisning har en man mätt 2712 m3 på samma dag fast det var 44 st travar på flera fastigheter och med flera mätplatser. C:a 62 m3 per trave. Vilken superman! Eller är detta också felredovisat? För mig som fd virkesmätare så är detta fullständigt omöjligt med dagens uppläggning gjord med maskiner.
 3. Enligt de knapphändiga mätkvittona så har virkesmätaren tillämpat c:a 4 m breda mätsektioner när höjden mätts på travarna. Vittnar inte om god mätning.
 4. Alla 44 st fubtravarna har en travlängd på jämn meter dvs 4, 6, 8 m osv. Lättsinnig avrundning? Strider mot mätningslagen.
 5. Av höjdmått att döma så har travarna varit travade och avslutade av skotaren med tvärare lutning än 45 grader i ändarna för att möjliggöra dessa jämna meter i travlängd.
 6. En mätsedel med en (1) st trave så visade sig, när bevis krävdes, att det var 3 st travar som mätts vid olika tillfällen. Det är alltså inte mer noga än så här på Rönås Skog AB i ATA koncernen!
 7. Många travar är höga och är över 4 m. Detta är mycket svåra mätförhållanden för en man. Det blir oftast för låga höjdmått. Detta var kanske inte något att bry sej om…… för köparen?
-  Som synes så är detta prov på en sjusärdeles undermålig mätningskvalitet som står för ATA och RönåsSkog AB och som tydligen är helt ovidkommande och ointressant för tillsynsmyndigheten… Skogsstyrelsen!?
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 O Fattbart
skriven :

Jag var skogsfunktionär efter stormen Gudrun och skogsbolagen Ata, Vida och Södra som uppdragsgivare.



Har mycket dåliga erfarenheter med ovan nämnda företag, samarbetet funkade rätt illa med Dom speciellt med en viss inköpare på Ata Timber i Ryssby (i det här sammanhanget måste jag konstatera, att Göran Johansson på Ata Timber var rena motsatsen till sin kollega, allt funkade fint och snabbt med honom)



Varför vill du vd Tage Andersson inte ingripa i läget och korrigera felen som uppstått?



Varför vill du förstöra ditt rykte istället?



Jag återkommer med mera inom kort! Har mycket intressant om stormavverkningarna att dela på med Er alla!



OBS! Ansvariga personer som har makten och ansvaret på respektive företag i Sverige finns här: www.allabolag.se



Kolla!